Werkgroepen

Onze werkgroepen organiseren studiedagen, symposia en trainingen in binnen- en buitenland. U kunt meedoen (leden en niet-leden) met een van onze werkgroepen, neem contact op met de werkgroep via de email adressen hieronder, of email info@nvtg.org.

Dutch Climate and Health Network - Zorg voor Klimaat

Wij zijn een groep zorgprofessionals die zich richten op de relatie tussen klimaat, gezondheid en de gezondheidszorg. Het betreft zowel de invloed van veranderingen in het klimaat op de (volks)gezondheid als de impact die de zorgsector heeft op het klimaat.

Meer over deze werkgroep

Arts-assistenten Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde (TROIE)

TROIE is de arts-assistentenvereniging voor artsen Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde (AIGT) in opleiding.

Meer over deze werkgroep

International safe motherhood & reproductive health (ISM&RH)

De werkgroep International Safe Motherhood & Reproductive Health houdt zich bezig met reproductieve gezondheidszorg in lage- en middeninkomenslanden en met aspecten van reproductieve gezondheid van niet-autochtone Nederlanders.

Meer over deze werkgroep

Huisartsgeneeskunde & Internationale Gezondheidszorg (WHIG)

De WHIG is een groep huisartsen met een sterke betrokkenheid bij eerstelijns gezondheidszorg in een internationaal perspectief, die projecten en activiteiten op het gebied van Family Medicine en International Health ondersteunt.

Meer over deze werkgroep

Werkgroep Internationale Oogheelkunde

De werkgroep Internationale Oogheelkunde wil goede oogheelkundige zorg in de tropen bevorderen.

Meer over deze werkgroep

Netherlands Society for International Surgery

De werkgroep bewaakt de kwaliteit van het chirurgisch deel van de opleiding AIGT door het schrijven van het curriculum en verzorgen van de visitaties. We organiseren cursussen zoals de darmnadencursus, peeshechtingen en huidplastieken, traumatologie en fixateur externa cursus en de liesbreukavond.

Meer over deze werkgroep

Expertisegroep Global Child Health

Deze werkgroep Expertisegroep Global Child Health maakt deel uit van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK), en bestaat uit kinderartsen en kinderartsen in opleiding.

Meer over deze werkgroep

Tropische dermatologie

De werkgroep Tropische dermatologie werkt aan de verbetering van zorg voor patiënten met tropische gerelateerde dermatosen.

Meer over deze werkgroep

Uniting Streams

Uniting Streams is the working group for early career Global Health researchers within the Dutch Society for Tropical Medicine & International Health (NVTG).

Meer over deze werkgroep

Gezondheidszorg en ontwikkelingssamenwerking (GEO)

De werkgroep Gezondheidszorg en ontwikkelingssamenwerking is een multidisciplinair forum van professionals in internationale public health.

Meer over deze werkgroep

Global Health Educators Network

The Dutch Global Health Education Network (GHEN) is a platform for collaboration of universities and knowledge institutions involved in education related to Global Health in the Netherlands.

Meer over deze werkgroep

Tropical urological revelation (TUR)

De werkgroep TUR wil urologische activiteiten bevorderen in landen waar een minder goede urologische zorg bestaat.

Meer over deze werkgroep

Tropische orthopedie en traumatologie

De werkgroep tropische orthopedie en traumatologie vormt een kader ter cross-linking van de activiteiten van de Werkgroep Orthopedie Overzee (WOO-NOV) van de Nederlandse Orthopaedische Vereniging en de NVTG.

Meer over deze werkgroep

International mental health

Meer over deze werkgroep

Tropische geneeskunde

De werkgroep Tropische geneeskunde wil de kennis en ontwikkelingen van de tropische geneeskunde in de algemene medische praktijk in Nederland bevorderen.

Meer over deze werkgroep

Geschiedenis tropische geneeskunde

Aandacht voor de geschiedenis van de tropische geneeskunde en gezondheidszorg in Nederland en in de tropen.

Meer over deze werkgroep

Transculturele revalidatiegeneeskunde

De werkgroep heeft als doel het bevorderen, op peil houden en beschikbaar stellen van deskundigheid op het gebied van de transculturele revalidatiegeneeskunde.

Meer over deze werkgroep