Projecten

Om een groter bewustzijn te creëren rond global health zijn wij op vele gebieden actief. Bekijk hier een aantal van onze projecten.

Global Health Film Festival

9 December 2018 vindt op 4 locaties - Utrecht, Maastricht, Groningen en Rotterdam - de tweede editie van het Global Health Film Festival plaats. Het festival wordt georganiseerd door de NVTG, Uniting Streams en TROIE, in samenwerking met andere partners in Global Health.

Meer over dit project

Campagne Into the world

‘Into the world’ wil het publiek informeren over het werk van de arts internationale gezondheidszorg en hun unieke opleiding en over de postacademische opleiding tot AIGT.

Meer over dit project

Lessen uit het verleden

De werkgroep Geschiedenis van de NVTG heeft zich ingezet om lessen uit het verleden te behouden voor de toekomst. In een digitale wereld kon een digitaal archief van de geschriften uit Nederlands-Indië niet achterblijven. Benieuwd naar de rol van de 'Bataksche vroedvrouw in den ouden tijd'?

Meer over dit project

NVTG Symposium 2018

Ieder jaar organiseren wij een symposium rond global health, met dit jaar als thema 'Ethical dilemmas in Global Health'. Ben je geïnteresseerd in global health en tropengeneeskunde? Wij heten je van harte welkom op 9 november in de Rode Hoed in Amsterdam.

Meer over dit project