Projecten

Om een groter bewustzijn te creëren rond global health zijn wij op vele gebieden actief. Bekijk hier een aantal van onze projecten.

Symposium Mind Matters. NVTG symposium on Global Mental Health

Global Mental Health and Psycho Social Support stond centraal tijdens het NVTG symposium van 22 januari 2021. Op deze pagina staan de links naar de online presentaties van de keynote speakers, naar de uitreiking van de Sauerwein Medaille, en de lancering van het Kenniscentrum Global Health.

Meer over dit project

Gezocht! Gezondheidspioniers voor Albert Schweitzer Prijs 2021

Ben jij vindingrijk en ondernemend? Heb jij een passie voor gezondheid, innovatie en Afrika? Een eenvoudig, slim idee dat praktisch uitvoerbaar is en een wereld van verschil kan maken voor de gezondheid van mensen in Afrika? Volg jij een medische of technische opleiding of ben je net afgestudeerd? En ben je tussen de 18 en 35 jaar? Dan zoeken we jou!

Meer over dit project

NVTG Symposium: Mind Matters

Global Mental Health - 22 januari 2021

Meer over dit project

Zorg voor Moria!

Brandbrief zorgprofessionals: ‘Oproep tot onmiddellijke evacuatie van ontheemden kamp Moria op Lesbos’.

Meer over dit project

Steunt u de oproep

Laat het ons weten door een mail te sturen naar info@nvtg.org ovv 'Zorg voor Moria!' met uw naam en eventueel uw beroep en/of organisatie. De lijst met namen zal op deze website gepubliceerd worden.

Meer over dit project

Robert Sauerwein Medal

At the NVTG symposium on 22nd of January the Robert Sauerwein Medal will be awarded.

Meer over dit project

NVTG Symposium 2019

We can look back at a successful congress on climate change and the impact on health. Presentations of the keynote speakers and a report will be accessible soon. Read this month's edition of MTb which is dedicated to climate change and health.

Meer over dit project

Eijkman in the picture

Wetenschappelijke helden! Hoe struikelende kippen Christiaan Eijkman aan een grote ontdekking hielpen.

Meer over dit project

Global Health Film Festival

De derde editie van het Dutch Global Health Film Festival was een groot succes. Honderden belangstellenden vonden hun weg naar een van de vijf festival locaties in Amsterdam, Groningen, Maastricht, Rotterdam en Utrecht voor spraakmakende films en debat. Het festival is georganiseerd door de NVTG, Uniting Streams en TROIE, in samenwerking met andere partners in Global Health.

Meer over dit project

Lessen uit het verleden

De werkgroep Geschiedenis van de NVTG heeft zich ingezet om lessen uit het verleden te behouden voor de toekomst. In een digitale wereld kon een digitaal archief van de geschriften uit Nederlands-Indië niet achterblijven. Benieuwd naar de rol van de 'Bataksche vroedvrouw in den ouden tijd'?

Meer over dit project

Campagne 'Into the world'

‘Into the world’ wil het publiek informeren over het werk van de arts internationale gezondheidszorg en hun unieke opleiding en over de postacademische opleiding tot AIGT.

Meer over dit project