Projecten

Om een groter bewustzijn te creëren rond global health zijn wij op vele gebieden actief. Bekijk hier een aantal van onze projecten.

Eijkman in the picture

Wetenschappelijke helden! Hoe struikelende kippen Christiaan Eijkman aan een grote ontdekking hielpen.

Meer over dit project

Global Health Film Festival

De tweede editie van het Dutch Global Health Film Festival was een groot succes. Honderden belangstellenden vonden hun weg naar een van de vier festival locaties in Utrecht, Maastricht, Groningen en Rotterdam voor spraakmakende films en debat. Het festival is georganiseerd door de NVTG, Uniting Streams en TROIE, in samenwerking met andere partners in Global Health.

Meer over dit project

Lessen uit het verleden

De werkgroep Geschiedenis van de NVTG heeft zich ingezet om lessen uit het verleden te behouden voor de toekomst. In een digitale wereld kon een digitaal archief van de geschriften uit Nederlands-Indië niet achterblijven. Benieuwd naar de rol van de 'Bataksche vroedvrouw in den ouden tijd'?

Meer over dit project

Campagne Into the world

‘Into the world’ wil het publiek informeren over het werk van de arts internationale gezondheidszorg en hun unieke opleiding en over de postacademische opleiding tot AIGT.

Meer over dit project

NVTG Symposium 2019

Het jaarlijkse NVTG symposium van 6 november (in Rode Hoed, Amsterdam) getiteld ‘Climate emergency. Understanding the impact of climate change on global health’ staat in het teken van klimaatverandering en de gevolgen ervan voor onze gezondheid en welzijn.

Meer over dit project