Projecten

Om een groter bewustzijn te creëren rond global health zijn wij op vele gebieden actief. Bekijk hier een aantal van onze projecten.

DGHFF

De maand februari staat in het teken van het Dutch Global Health Film Festival. Dit jaar voor de derde keer organiseert de NVTG het filmfestival, te beginnen op 1 februari in UTRECHT, gevolgd door AMSTERDAM en GRONINGEN (8 februari) en MAASTRICHT en ROTTERDAM (15 februari). In navolging van het NVTG najaarscongres CLIMATE EMERGENCY is er aandacht voor de gevolgen van klimaatverandering voor de gezondheid (2040 en Sodom). Daarnaast zijn er films over obesitas (El Susto), gezond ouder worden (The New Human), groeiende resistentie tegen antibiotica (Resitance Fighters) en geestelijke gezondheidszorg (Neighbors en Maladie du Demon). Utrecht geeft de aftrap op 1 februari, WEES ER SNEL BIJ: de belangstelling is groot.

Meer over dit project

NVTG Symposium 2019

We can look back at a successful congress on climate change and the impact on health. Presentations of the keynote speakers and a report will be accessible soon. Read this month's edition of MTb which is dedicated to climate change and health.

Meer over dit project

Eijkman in the picture

Wetenschappelijke helden! Hoe struikelende kippen Christiaan Eijkman aan een grote ontdekking hielpen.

Meer over dit project

Global Health Film Festival

De tweede editie van het Dutch Global Health Film Festival was een groot succes. Honderden belangstellenden vonden hun weg naar een van de vier festival locaties in Utrecht, Maastricht, Groningen en Rotterdam voor spraakmakende films en debat. Het festival is georganiseerd door de NVTG, Uniting Streams en TROIE, in samenwerking met andere partners in Global Health.

Meer over dit project

Lessen uit het verleden

De werkgroep Geschiedenis van de NVTG heeft zich ingezet om lessen uit het verleden te behouden voor de toekomst. In een digitale wereld kon een digitaal archief van de geschriften uit Nederlands-Indië niet achterblijven. Benieuwd naar de rol van de 'Bataksche vroedvrouw in den ouden tijd'?

Meer over dit project

Campagne 'Into the world'

‘Into the world’ wil het publiek informeren over het werk van de arts internationale gezondheidszorg en hun unieke opleiding en over de postacademische opleiding tot AIGT.

Meer over dit project