Agenda

De NVTG houdt u op de hoogte van alles wat er speelt op het vlak van global health. Hier treft u een actueel overzicht van aankomende congressen, cursussen, studiedagen en interessante bijeenkomsten.

Save the date: Alumnidag TROIE

31 augustus 2019,

Save the Date!

Alumni dag zaterdag 31 augustus 2019

Na de eerste succesvolle editie van vorig jaar is het weer hoog tijd voor een nieuwe alumnidag. Zaterdag 31 augustus zal de dag in Amsterdam plaats vinden. We starten de dag om 14:00 uur met een interessante lezing. Waarna we de middag zullen vervolgen met een gezellige activiteit en een borrel om verhalen en ervaringen uit te wisselen.

Accreditatiepunten zullen worden aangevraagd. Meld je uiterlijk aan voor 23 augustus bij troiecie@hotmail.com.

We hopen jullie te zien!

 

SAVE THE DATE - 40 years Wemos Congress ‘Global health: everybody’s concern, everybody’s business’

6 september 2019, Den Haag

Op vrijdag 6 september 2019 organiseert Wemos het congres ‘Global health: everybody’s concern, everybody’s business’ in Den Haag. Omdat ze dit jaar 40 jaar bestaan, zullen ze op die dag een terugblik werpen op hun werk van de afgelopen 40 jaar, en trends en recente machtsverschuivingen in global health bespreken. Ook zullen ze een constructieve dialoog aangaan met beleidsmakers, zorgprofessionals, NGO’s en kritische denkers en studenten in global health.

Veilig bevallen: SAVE'r training

9 september 2019, Bilthoven, METS Center

Het METS Center te Bilthoven biedt de ééndaagse Simulatietraining Acute Verloskunde aan, bekend onder de naam SAVE'r. Deze training wordt begeleid door ervaren gynaecologen en is een samenwerking met het AMC.

SAVE'r is bedoeld voor AIOS & ANIOS van de afdeling gynaecologie, tweedelijns verloskundigen en tropenartsen (AIGT).

Deelnemers leren in kleine groepen, onder begeleiding van ervaren gynaecologen om acute obstetrische noodsituaties op een geprotocolleerde en gecontroleerde manier rustig te benaderen. Naast het oefenen van de praktische vaardigheden, komen ook niet-technische vaardigheden aan bod zoals leiderschap, samenwerking en communicatie.

Aanmelden kan via de website.

Cursus Operatieve Verloskunde

4 oktober 2019, Leiderdorp

De cusrus Operatieve Verloskunde wordt gegeven op vrijdag 4 oktober 2019 te Leiderdorp. Kijk voor meer informatie in de cursusbeschrijving en het programma.

Aanmelden kan via www.onderwijsrijnland.nl

 

Dokteren in Tanzania: Vulnerability and resilience

5 - 15 november 2019, Moshi, Tanzania

Dokteren in Tanzania

Internationaal congres & interculturele benadering

Vulnerability and resilience

5 - 15 november 2019 Moshi, Tanzania

Kijk hier voor meer informatie en het volledige programma.

 

NVTG Congres Climate Change and Health

6 november 2019, Amsterdam

Op 6 november aanstaande organiseert de NVTG in samenwerking met het Nederlandse Rode Kruis haar jaarlijkse congres voor leden en andere geinteresseerden in global health en tropengeneeskunde. Locatie is wederom De Rode Hoed in Amsterdam. 

Het thema is ingegeven door de actuele discussie rondom klimaatverandering en de gevolgen daarvan voor onze gezondheid, in Nederland maar ook over de grenzen, zie The Lancet Countdown: tracking progress on health and climate change. 

Het organisatiecomitee is verheugd met de toezegging van Prof Sir Andy Haines - Professor of Environmental Change and Public Health, voormalig Dean van de LSTMH - om te spreken over de noodzakelijkheid om klimaatverandering te 'reframen' als een gezondheidsissue. Zie zijn pleidooi hiervoor in BMJ. 

Ook Dr Maarten van Aalst, klimaatwetenschapper en directeur van het internationale Red Cross Red Crescent Climate Centre in Den Haag heeft toegezegd om te spreken gedurende het ochtendprogramma. 

De middagsessies zullen als vanouds worden ingevuld met abstract presentations georganiseerd door Uniting Streams, en bijdragen van medeorganisatoren het Rode Kruis, Troie en anderen.

Tropen Carrière Dag

30 november 2019,